Η 80 και πλέον ετών ιστορία της Οικογένειας Καλιακούδα

Ήταν το 1940 όταν η οικογένεια Καλιακούδα ξεκινούσε δειλά αλλά αποφασιστικά την επαγγελματική της δραστηριότητα ως ιδιοκτήτες παντοπωλείου στα Kαμίνια του Πειραιά. Με περισσή όρεξη και μεράκι για τη δουλειά θέτουν τα θεμέλια του παντοπωλείου μέχρι που ξεσπά ο εμφύλιος πόλεμος και ένας εκ των υιών, ο Βαγγέλης Καλιακούδας αποφασίζει να μεταβεί στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, τόπο καταγωγής του και να συνεχίσει εκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα,. Δίχως να το βάλει κάτω και διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα για δουλειά ανοίγει εκεί το παντοπωλείο έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Το 1967 θέλοντας να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο κατάστημα αποφασίζει να μεταβεί στην πόλη της Καρδίτσας όπου ανοίγει  παντοπωλείο στην Παλαιά Αγορά, εμπορικό στέκι της εποχής. Ο νέος χώρος  του δίνει την απαραίτητη ώθηση να συνεχίσει να εξυπηρετεί καθημερινά και αγόγγυστα ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Έχοντας τη βοήθεια  δύο εκ των γιών του, του Νικoλάου και του Γεώργιου, εξοπλίζει το κατάστημά  του με ποικιλία  επιλεγμένων ντόπιων προιόντων .

kaliakoudas-super-market-interior

Τα δύο αδέρφια αναλαμβάνουν τα ηνία της επιχείρησης  το 1975 οι οποίοι συνεχίζουν με το ίδιο μεράκι να ικανοποιουν στο μέγιστο όλους τους πελάτες τους,έχοντας εμπλουτίσει βέβαια την ήδη υπάρχουσα παραδοσιακή γκάμα των προϊόντων τους με νέα τα οποία είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες μία σύγχρονης ελληνικής οικογένειας. αλλά παράλληλα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Ωστόσο διατηρούν και εξελίσσουν το ήδη υπάρχον κατάστημα και το 1980 ανοίγουν υποκατάστημα στην περιοχή  Δ. Λάππα.Το 1988 για την διευκόλυνση των χωροταξικών προβλημάτων της επιχείρησης μεταφέρονται στο  νέο,υπάρχον, κτίριο οπου συνεχίζει να  προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι σήμερα.

Καλιακουδας αποψη εξω

Ο σημερινός ιδιοκτητης Γεώργιος ,μένοντας πιστός στον αρχικό  στόχο της αδιαπραγμάτευτης ποιότητας συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του . Κάθε προϊόν επιλέγεται πολύ προσεκτικά. Προτίμηση δείχνει πάντοτε στους μικρούς παραγωγούς , κυρίως της περιοχής οι οποίοι με ευσυνειδησία παράγουν  τυρί, αλεύρι, γάλα, γιαούρτι, αλλαντικά, ζυμαρικά, χαλβά ,ελιές κ.α.Θέλει  όπως συνηθίζει  να λέει να είναι ένα στέκι για όσους «στρώνουν  τραπέζι σπίτι τους και γνωρίζουν από ποιοτικά προιόντα ». Καθημερινά υποδέχεται τον πελάτη με χαμόγελο, ρωτώντας για τις προτιμήσεις του, την ικανοποίηση που απολαμβάνει από τα προιόντα του και τυχόν παρατηρήσεις.